Activitats escolars

Casa de Colònies - Castell de l'Areny
Casa de Colònies - Castell de l'Areny

Activitats escolars
Colònies escolars, treballs de síntesi, colònies musicals… Les activitats i el monitoratge van a càrrec de Natura i Cultura, un equip que coneix la casa des de fa molts anys.

Les colònies escolars poden ser de tres a cinc dies, combinant activitats de natura, tallers i jocs de tota mena. La Patum pot servir com a fil conductor de les activitats, afegint encara més interès i color a les colònies.

Els treballs de síntesi miren d’explicar els processos de transformació que ha patit la comarca del Berguedà, i per extensió les zones de muntanya catalanes. Mitjançant visites, excursions i activitats de natura, l’alumnat podrà conèixer aquesta evolució històrica.

Entre les visites i excursions, podeu triar el museu de la Colònia Vidal i el museu de les Mines de Cercs, per conèixer el procés d’industrialització; les Fonts del Llobregat i l’embassament de la Baells, per adonar-se de la importància de l’aigua; o alguna església romànica de la comarca, per entendre les diverses expressions artístiques de muntanya.